[精兵召集] 疫情集中討論帖 (十四)

已出招 46個免隔離國家
係啦係啦係啦 發表於 2021-10-23 21:21
已出招 46個免隔離國家

多謝更新資料, 雖然泰國政府話十二月至開放娛樂場所, 但好多日式已經開咗, Soi 7同Soi 22啲吧亦偷偷開門做生意, Nana夜晚已經著返大門口個招牌, 又有工人送酒去啲吧度, 有可能十一月一開關就開返
hangten 發表於 2021-10-24 08:30
Soi Cowboy, Nana, 蛇美開咩?

如果你去祇係睇風景佛像, 當然冇問題

一步步黎 如果開咗一頭半個月都相安無事
其他國家啲入境防疫可能會慢慢放寬
依家單邊免隔離 返黎21日都係冇人去
有幾多c兄打算11月會黎?

http://www.udnbkk.com/article-325876-1.html
回復 bangkok ##142 的帖子

返香港要隔離、即係唔使諗啦!

而家連印度、印尼、菲律賓、越南同台灣都加入免檢疫名單,估計吸引到更多短線遊客,不過從香港過去嘅應該只係少數
Thailand is now re-open for tourists
However we still can't go because of quarantine on returning from Thailand
alantony 發表於 2021-11-1 00:05
Thailand is now re-open for tourists
However we still can't go because of quarantine on returning f ...

All night life are still close.  You can only get a foot massage during the day.  No alcohol in restaurant after 9pm
Winston91 發表於 2021-10-31 20:59

而家連印度、印尼、菲律賓、越南同台灣都加入免檢疫名單,估計吸引到更多短線遊客,不過從香港過去嘅應該只係少數

如果你架飛機有人中招, 你就唔好彩囉

唉! 又有人放流料, 已經有師兄出咗報告, 日式開咗, 點使淨係做腳底按摩呀?Soi 7 啲吧都開返啦, 邊使去餐廳飲酒咁傻㗎?
Winston91 發表於 2021-10-31 20:59

而家又加多十幾個國家, 似乎只係得啲南美同非洲國家疫情比較嚴重/或者冇針打, 唔可以用Thailand Pass去泰國

多十幾個國家對香港嘅師兄無任何影響, 而家最苦惱嘅係返香港果三星期檢疫, 冇乜師兄有咁多假, 而且我亦相信冇乜人試過廿一日足不出門喺間二三百尺嘅房裏面, 我諗會幾難頂, 如果冇呢個三星期嘅檢疫要求, 我相信唔少打咗針嘅師兄而家正忙於攪Thailand Pass同訂酒店
回復 HKtraveler ##150 的帖子

三星期困係間房到真係頂唔順!
七日都有得諗吓!
所以今年都唔洗諗住!
沙咀輝 發表於 2021-11-1 22:49

三個星期係自己屋企都可能得,但係酒店又要比錢兼唔慣,有咁多假都唔想浪費,留返去多幾次
回復 mriderx ##1 的帖子

都仲未有人POST 重開關的資訊啊
fy9413 發表於 2021-11-3 13:59
回復 mriderx ##1 的帖子

都仲未有人POST 重開關的資訊啊

乜冇呀? 上一頁129 樓泰國政府公佈一個鐘到, 我已經喺度通知啲師兄( 當時只係話十個國家):

https://141hongkong.com/thread-2545959-7-1.html

之後同一頁138 樓有師兄通知更新到46個國家, 呢一頁142 樓版主講最後加多十幾個國家
沙咀輝 發表於 2021-11-1 22:49

之前七月布吉沙盒計劃果陣係七日, 我仲一早book咗機票, 但可能冇乜客, 國泰係咁張班機改期直到八月中, 但八月中我又唔得閒去所以取消行程, 好彩我取消咗, 因為第一班機飛咗去布吉一星期,香港政府就由七日改到廿一日
黑人898 發表於 2021-11-1 23:45
三個星期係自己屋企都可能得,但係酒店又要比錢兼唔慣,有咁多假都唔想浪費,留返去多幾次

全世界都放寬檢疫限制, 係香港政府要同大陸通關反而加強咗, 去公厕疴篤尿都要掃安心出行, 睇嚟師兄們啲假唔會浪費, 仲有排邊度都唔使去㖭
回復 HKtraveler ##156 的帖子

通完大陸關先,
之後遲多一年半載應該有得坐飛機去旅行,
希望到時隔離小D!隔七日都好😂

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-6-30 03:55