感受

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

牛頭角車禍泥頭車司機准保釋
(星島) 10月 20日 星期六 06:18PM

牛頭角    發生致命車禍,一名電單車女乘客死亡,電單車司機受輕傷。警方其後在將軍澳    道截查一部懷疑不顧而去的泥頭車。拘捕五十七歲的司機。調查後,司機獲准以五千元保釋外出。被撞倒的電單車女

乘客重傷,當場死亡,警員架起帳篷遮蓋屍體。肇事電單車橫擱在路面,現場留下兩個電單車頭盔。電單車男司機手腳受傷,在警車內接受調查,再送院治理。警方表示,早上近10時,一輛泥頭車與電單車沿觀塘道往旺角    方向行駛,兩車駛至定安街附近時發生碰撞。警方指,兩車碰撞後,電單車倒下,後坐女乘客相信被車輾過死亡。泥頭車事後不顧而去,警方事後封鎖現場調查,觀塘道往旺角方向交通一度擠塞。警方其後在將軍澳道近隧道方向,截查一輛懷疑涉案泥頭車,帶走司機協助調查。

睇左呢段新聞,相信大部份人既反應,都係會鬧果個不顧而去既泥頭車司機...........

但係唔知點解,我睇完之後個心好唔舒服

我唔識肇事電單車果兩個人,亦都唔識泥頭車個司機

電單車上果兩位係兩夫妻,一瞬間就從此陰陽相隔

果位先生我諗e家最痛既唔係車禍既傷口

而係個心

人真係好化學

做人真係要珍惜身邊每一樣野.............
當時我正好係將軍澳隧道口看到
而電台新聞亦剛好報導中,唔知點解當時感受到死者死前的恐懼
日出而作,忽然就咁去左,全無預兆
而未亡人個份傷痛,非常錐心
世事難料...
Really.....sad to hear that.....it's a lethal traffic accident...which totally ruined a normal family......
不顧而去.....無論點講都唔m
好多野都係整完了..........

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-6-11 06:31