樓主: granthill

[粗人粗語] 英文版討論區經歷

回復 granthill #21 的帖子

其實小弟未試過141🙈🙈
一直都係食HG,連點揾141 都唔清楚
Skass 發表於 2016-12-5 02:36
回復 granthill #21 的帖子

其實小弟未試過141🙈🙈

師兄有米 基本上同HG 差唔多, 分別好似街鋪食雲吞面同餐廳食雲吞面, D面同service好唔好睇兄台運氣, 都係走埋去,撳個鍾.不過141你一入房就要俾錢,唔似酒店唔ok可以走免費走返出來,係門口問定service幾錢包乜先好入去呀 info唔正確其他兄台請指教
granthill 發表於 2016-12-5 10:39
師兄有米 基本上同HG 差唔多, 分別好似街鋪食雲吞面同餐廳食雲吞面, D面同service好唔好睇兄台運氣:l ...

份糧就黎俾我攞去玩晒🙈🙈
我覺得HG 同141嘅價唔係差太遠
聽講141 有好多野要加錢
而且我中文麻麻地,我連HG 都冇彈過鐘🙈🙈🙈
叫我傾好先入閘,我怕羞🙈🙈🙈🙈🙈🙈
Skass 發表於 2016-12-6 02:33
份糧就黎俾我攞去玩晒🙈🙈
我覺得HG 同141嘅價唔係差太遠
聽講141 有好多野要加錢

差幾舊,睇下你係邊玩
傾傾下就慣,不過D女係睇人,你好恰就亂來
唔彈鍾兄台一定食唔少扒 好人做唔耐, take扒say NO 因爲你覺得扒第2個可能唔覺
granthill 發表於 2016-12-6 10:53
差幾舊,睇下你係邊玩
傾傾下就慣,不過D女係睇人,你好恰就亂來
唔彈鍾兄台一定食唔少扒 好 ...

有好有壞啦,托賴又唔係咁多扒
不過服務DM 就差啲
Skass 發表於 2016-12-6 12:40
有好有壞啦,托賴又唔係咁多扒
不過服務DM 就差啲

靚女冇乜服務都算數,最慘唔靚仲好似你欠左佢個D DM
兄台一定好心地,遇扒都少D
granthill 發表於 2016-12-7 14:25
靚女冇乜服務都算數,最慘唔靚仲好似你欠左佢個D DM
兄台一定好心地,遇扒都少D

好心地就唔算嘅,不過會買啲小禮物呀,朱古力咁送俾女女,有啲單純啲嘅會好開心
佢開心時,我地會更開心
對我黎講,樣其實唔太差就冇問題,服務過程重要啲
不過我尋晚聽ching 教訓,第一次彈鐘😅😅
因為佢地個樣成個auntie 咁🙈🙈🙈
Skass 發表於 2016-12-7 15:08
好心地就唔算嘅,不過會買啲小禮物呀,朱古力咁送俾女女,有啲單純啲嘅會好開心
佢開心時,我地會更開心
...

唔好話教訓,提醒姐
兄台都算幾好架啦
你唔彈下鍾,成日會食扒架 當然唔好亂彈,agent都係打工仔
錯咪認囉
Liverbirdywna 發表於 2016-12-12 02:36
錯咪認囉

如果我係老尾,我都會認錯...係人地地頭用人地規矩..
不過兄台應該日本達人
回復 Skass #12 的帖子

其實叫日本人做 jap 或 nip 就等於叫中國人做 支那人一樣,將心比己,大家會點呢?
回復 wil8964 #32 的帖子

老實講,都要視乎講嗰人有冇心歧視人
講嗰個冇心,聽嗰個有意嘅話,道歉冇問題
香港其實仲有好多歧視稱呼
例如叫白人做“鬼“,叫印度人做“阿差” 等等
以啲字眼幾乎係風俗字眼,好難改得晒

重申多次,我唔同意人咁叫人
但我覺得 intention 同 content 比稱呼/字眼更需要人理解
wil8964 發表於 2016-12-22 02:01
回復 Skass #12 的帖子

其實叫日本人做 jap 或 nip 就等於叫中國人做 支那人一樣,將心比己,大家會點呢?

兄台都有道理 不過如果一個句子,好似甘 "Let's go for JXX food!" 有冇侮辱性? 理性討論下 好多時候係唔同地方用既方法同態度好影響個結果...其實兄台有冇見過人地寫"JXX food" JXX AV" 類似既簡寫?
當然,係英語西方國家大既人係認爲只字係侮辱既...不喜勿插 繼續討論
Skass 發表於 2016-12-22 03:37
回復 wil8964 #32 的帖子

老實講,都要視乎講嗰人有冇心歧視人

兄台去左玩141未?
回復 granthill #34 的帖子

如果真要避開 JAP 等字眼而又想懶,可以打J food 或 J AV
不過香港人就有另外一個意思咁解啫😏😏
granthill 發表於 2016-12-22 14:30
兄台去左玩141未?

冇呀,玩HG 都好enjoy, 所以未有大衝動去爬樓梯
Skass 發表於 2016-12-22 16:28
冇呀,玩HG 都好enjoy, 所以未有大衝動去爬樓梯

係咪大酒店個頭玩呀?   爬樓梯鍛煉下身都好架
granthill 發表於 2016-12-22 16:52
係咪大酒店個頭玩呀?   爬樓梯鍛煉下身都好架

Ching 真識貨,最近周圍試下,睇下邊個字頭好玩😏😏
屌件鬼妹出下氣lo

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-5-19 10:29