樓主: Arisa

[吹水] 孝順仔

回復 dolbysnoopy #19 的帖子

真係唔知,不過我諗唔係,40 多年前應冇 141
C HING,你諗多咗,亞伯係房東去收租
回復 Arisa #1 的帖子

好孝順個仔。
以前公司有兩父子一齊做,
两個成日一齊講返大陸叫雞經.
我見過有人帶盲人去叫雞。情況差不多,門口比錢盲人玩,帶者等。
聽過朋友講,佢有個朋友大約四十歲,個仔二十歲,個樣似兩兄弟咁去蒲。。。
你見依個 case 都吾出奇!
回復 achilies #5 的帖子

我見過瘦的70歲師兄,行動快速的捷我胡。鼎!

無言 ....... 真係無言了 ......
七十幾歲唔怕中風?
70歲仲有貨比
犀利

Just a fake story:

Dad: I am going to .... (after seeing doctor)
Son: do you have any thing that you want to do before you ...? Do you want to eat chicken leg or shushi?
Dad: I want to eat chicken ... (face red)
回復 四眼王爺 #13 的帖子

想起來真的像!
回復 khk #9 的帖子

會 !阿爸開到口佢一定係想去 ,
做阿仔會帶佢去, 同埋幫佢揀好晒 ,
再叫囡囡就住。
回復 foxywolf #10 的帖子

識嘢。再唔係咁有一路向西feel.
小弟佩服佩服

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-5-19 13:02