樓主: eastinhotel

[新兵問路] [曼谷] 凌晨四點半check in有乜嘢玩?

係呀!有位好索空姐喺落機前派!可能師兄派果陣去咗疴尿啦, 師兄你一定係D有錢人,坐開泰航,坐泰航唔駛用張卡,用business class張boarding pass就得喇!
No Saving in overall....好嘢都被LT咗
4点半至到,訓把拉
dellwtko 發表於 2018-9-13 19:07
係呀!有位好索空姐喺落機前派!可能師兄派果陣去咗疴尿啦, 師兄你一定係D有錢人,坐開泰航,坐泰航唔駛用張卡,用business class張boarding pass就得喇!

當然唔係啦…坐商務去曼谷試過三次咋…
係我自己7左😅以為好似去台灣咁,淨係得寄倉行李會優先處理,唔知會有特快通道😭
我依家諗返起都肉赤
Kimchen 發表於 2018-9-14 01:23
當然唔係啦…坐商務去曼谷試過三次咋…
係我自己7左😅以為好似去台灣咁,淨係得寄倉行李會優先處理,唔知會有特快通道😭
我依家諗返起都肉赤

雖然越講越遠但係都講埋佢啦!

我冇坐過港航去台灣所以唔知,以商務客位呢講,港航去曼谷只係國泰嘅一半價錢多D,空姐又後生又索!其他服務相約,香港機場個lounge亦唔差,所以我話港航係底坐嘅,如果能夠改善航班時間(張D午夜航班改成夜晚或晨早),咁就正喇!
BKK有地方可以訓,有平有貴,任君選擇

https://www.boxtelthailand.com/en-gb

https://www.miracletransithotel.com/

或你可以去不同的airport lounge,有開24小時的,詳情可參考此website:
https://www.sleepinginairports.net/asia/bangkok.htm
dellwtko 發表於 2018-9-14 06:11
雖然越講越遠但係都講埋佢啦!

我冇坐過港航去台灣所以唔知,以商務客位呢講,港航去曼谷只係國泰嘅一半 ...

咁我都講埋啦😂
因為商務去台灣佢係會預早排好啲行李係指定區域,一過海關就唔駛特,即走🤣
紫荊廳又真係幾靚…但啲雞蛋仔唔好食😂
4點半師兄早d訓吧啦
Kimchen 發表於 2018-9-13 18:46
咪住先,佢俾張卡你過,我4月去果陣落機無俾我…
我on99走去排隊😅
到底係我on9左,定係無😅😅😅

系咪睇見你似泰仔, 會用ID卡入境呀!
auwing11 發表於 2018-9-15 01:39
系咪睇見你似泰仔, 會用ID卡入境呀!

555😂😂😂
更加無可能,一上機佢已經對左你個名,:「陳生,午安,我叫xx,今日午餐有……」全廣東話對答😂
唔會以為我係泰國華僑掛😂
Kimchen 發表於 2018-9-15 01:51
555😂😂😂
更加無可能,一上機佢已經對左你個名,:「陳生,午安,我叫xx,今日午 ...

未必, 可能兄師見個空姐講完, 回句(Lee亞泥給)跟住全程泰文對問呢
不過,如果零晨機到, 有時 fast pass 同普通入境會差唔多的
auwing11 發表於 2018-9-15 02:23
未必, 可能兄師見個空姐講完, 回句(Lee亞泥給)跟住全程泰文對問呢
不過,如果零晨機到, 有時 fast pass 同普通入境會差唔多的

港航空姐識講泰文我會溝左佢😂
泰航商務啲空姐好老😂
Kimchen 發表於 2018-9-15 10:13
港航空姐識講泰文我會溝左佢😂
泰航商務啲空姐好老😂

同意師兄所講,泰航商務D空姐比較老,但有時都有D人間極品,比兩張極品相你睇吓:

希望果D有尋人癖好嘅師兄唔好攞呢兩張相去泰航尋人啦!哈哈哈......................
dellwtko 發表於 2018-9-15 11:48
同意師兄所講,泰航商務D空姐比較老,但有時都有D人間極品,比兩張極品相你睇吓:

啤酒兄,咁婆婆炒飯的婆婆就比極品更極品!

補充內容 (2018-9-15 11:51):
依,又浪費資源!
ilovetoplay 發表於 2018-9-15 11:49
啤酒兄,咁婆婆炒飯的婆婆就比極品更極品!

補充內容 (2018-9-15 11:51):

婆婆就直頭食過番尋味啦!我講佢D飯!
dellwtko 發表於 2018-9-15 11:54
婆婆就直頭食過番尋味啦!我講佢D飯!

在下上一次回程,行到埋Counter!

就已經話Upgrade上特選經濟客位!

可能班機好爆加上合拼左其他2間航空公司!

特快通道依然係好快手!
dellwtko 發表於 2018-9-15 11:48

老都唔緊要,重要個個都黑口黑面😭
反而經濟客啲空姐年輕啲,又有少少笑容😂唔係為左個貴賓室同特快通道,我情願坐AirAsia,啲空姐又靚啲,態度又好,有陣時落機個廣播會轉做唱歌仔…幾好氣氛😂

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-5-17 17:13