[精兵召集] 疫情集中討論帖 (二)

泰國旅遊局澄清左未有要求旅客要隔離

入境泰國

今晨 約02:00入境泰國,因阿聯酋Delete左兩小時,亦因為傳聞入境要隔離14天,但當到泰國時只要填健康申報表和量休温,交左就可以到入境處過就可以了,其實真係冇嘢嘅.各師兄仍可來泰國玩.
傳聞隔離14天,只係傳聞.
泰國衛生部仲開緊會, 未有確實結果
但泰國報喜不報憂態度應該疫情比想像中更加嚴重...
此終中國,韓國及日本係佢地最大旅遊收入來源......另呢3個地方都爆緊
泰國的POLICY 其實一直在慢慢收緊, 代表緊果邊越來越嚴重, 但係有D唔識死既師兄仲係覺得泰國好安全

咁邊道都唔好去
唔好返工
自己一個人最安全
屋企人都唔好見
唔好出去食飯

回復 easyng ##1 的帖子

denial 發表於 2020-3-6 16:59
泰國的POLICY 其實一直在慢慢收緊, 代表緊果邊越來越嚴重, 但係有D唔識死既師兄仲係覺得泰國好安全

請講吓邊度安全
占士兄已經係3月6日 下午5點成功入境 bkk
只係填多張健康申報表
但香港check in 已講明話要隔離 證明係9up
到步完全無資料要隔離 係香港好多人已經驚到唔敢上機 因為d地勤戴頭盔已經嚇走好多人
https://www.nationthailand.com/news/30383518
又多一個確診farang 經香港去曼谷
政策隨時變都唔定
kiddy 發表於 2020-3-6 18:25
回復 dddmmm ##27 的帖子

http://www.udnbkk.com/portal.php?mod=view&aid=294977&mobile=2

唔忍係嘛,幫幫手4月先開啦
comeonjames 發表於 2020-3-6 19:32
只係填多張健康申報表

隔2個星期先飛
James兄呢次bkk定pattaya
完全係誤傳。只係填表。
denial 發表於 2020-3-6 16:59

都係個句,芭堤雅WS, SOI 6 同LK METRO一堆用簽證長期留泰的EXPAT,即仍是歐美國民,果度真有爆發就一早通天,泰國政府唔會揞到佢地口。

曼谷作為出入境最前線,就相對高危。
https://www.tatnews.org/2020/03/ ... ase-infected-zones/

Tat出左statement 不過唔知點實行就一件事
goldek813 發表於 2020-3-6 21:48
https://www.tatnews.org/2020/03/tat-statement-thailand-elevates-covid-19-control-measures-to-prevent ...

個statement 講左等於冇講
dddmmm 發表於 2020-3-6 20:10
唔忍係嘛,幫幫手4月先開啦

大陸一直都有飛機去
comeonjames 發表於 2020-3-6 19:32
只係填多張健康申報表

新聞話有個黑豬印喺入境表
以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-5-14 23:36