[精兵召集] 疫情集中討論帖 (十三)

好有同感,有d旅遊熱點,我未去過,因為等有朋友黎開泰國,
搵我先至會去,所以唔會專登自己去睇,估唔到一等...
可能已經冇左呢d地方...
Ocutt 發表於 2021-8-22 07:04
但香港要清0 這個想法太天真

還是太年輕了, 香港清零都唔會比你飛, 返來要21日, 仲有幾多人有本事出去!?
回復 fy9413 ##202 的帖子

返嚟十四日都死
要請大半個月假,
先出到去玩!
Reply fy9413 ##202 Add Thread

等到天荒地老都冇得玩
manmannew 發表於 2021-8-20 21:51
其實聽到都真係好傷感,有D地方,對上一次去好地地,估唔到係最後一次。

以前去泰國主菜係暗黑, 其他旅 ...

好彩我之前日頭隔日都會參加下local tour行下姐
bangkok 發表於 2021-8-23 13:54
好有同感,有d旅遊熱點,我未去過,因為等有朋友黎開泰國,
搵我先至會去,所以唔會專登自己去睇,估唔到一等...
可能已經冇左呢d地方...

所以到後來我都係帶埋條囡去景點玩, 比多份錢啫,洗唔得幾多,咁日頭夜晚都有節目勒
190250 發表於 2021-8-27 00:15
所以到後來我都係帶埋條囡去景點玩, 比多份錢啫,洗唔得幾多,咁日頭夜晚都有節目勒

唔係好難過日晨
190250 發表於 2021-8-27 00:15

依寔在香港就真係無晒節目
fy9413 發表於 2021-8-29 03:28
依寔在香港就真係無晒節目

冇PTGF咩?
看著越來越慘的泰國
真的擔心呀
回復 l2219186 ##210 的帖子

咁又唔洗咁擔心,睇返佢哋住院人數同出院人數比較,中招得到抗體,可能快過打針,現在泰國有啲地方出入,都係兩類人可以進入,一係打兩針有綠碼,一係中招出院有抗體有黃碼,所以泰國政底已經接受與病毒並存,只係想多啲人打針,中招唔死得就可以,只要香港肯放寬回港隔離政策,年底前可能飛得
應該要與病毒並存方向走,重症同死亡率低就可以,要清零才開關就地球唔使轉喇!
一年又一年
熱烈歡迎中國武漢肺炎病毒 C.1.2 回歸祖國
確診數字有回落跡象!👏🏻
香港同泰國一齊加油!
下年年尾有望😁

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-5-14 11:19