想問新入職公務員, 被人投訴...會如何處理?

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

想問新入職公務員, 被人投訴...會如何處理?

e.g make complaint to department head!
     repeated complaint by different people with same bad behaviour?

any solution / comments?

cant confirmed ? warning letters / other punishment?

thx a lot

ur senior will request u to explain soon....
咩都唔洗驚 照做就ok

你係俾同事街外人投訴先

每個DEPARTMENT都有唔同機際處理

同埋申訴專員公署亦會接受投訴

所以程序係睇你點俾人投訴
行得正企得正就唔駛驚
唔駛驚, 如你不是合約職位的話,因政府要炒一個長工唔係咁容易,好X煩ga,最可能會將佢調來調去
saltyguy 發表於 2012-10-4 12:56
唔駛驚, 如你不是合約職位的話,因政府要炒一個長工唔係咁容易,好X煩ga,最可能會將佢調來調去 ...

好視乎處理投訴的是部門,申訴專員,立法會申訴部,公務員事務局....不同的部門,處理手法或結果都不同!
做好自己,就不用怕!

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-5-20 20:39